Warning: Creating default object from empty value in /customers/7/e/0/conradidesign.dk/httpd.www/wp-content/themes/oshin/ReduxFramework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 Conradi Design - Få specialdesignet dine rekvisitter hos Conradi Design

Rekvisitter

At arbejde med rekvisitter er en af mine absolutte spidskompetencer og ikke mindst største passioner. Jeg motiveres af at skulle udføre den umulige opgave, at knække nødden ingen andre kan knække og skabe en unik og autentisk stemning, uanset hvilken verden jeg skal forsøge at skabe eller, hvilket budskab jeg skal have frem. 

Den eksekverende del af opgaven er nogle gange den korteste. Processen begynder i mit hoved, men min visuelle erfaring og kendskab til materialerne gør, at jeg får tingene til at ske. Det er ikke altid nok, at det ligner. Hvis en rekvisit skal være overbevisende, er det taktile niveau afgørende for at opnå autenticitet. For det skal både ligne og føles rigtigt, før det er godt nok. Og hvis “rigtigt” betyder, det skal være grimt, så går jeg den ekstra mil for at skabe noget, der er den helt rigtige og æstetiske form for grimt!

DER ER REKVISITTER OVER ALT

En rekvisit er ikke bare én ting. En rekvisit er en genstand, der er skabt eller fundet og placeret et konkret sted, for at skabe værdi af den ene eller den anden slags.

Så hvad enten du ser en tv-reklame, en teaterforestilling, en tv-serie eller en film, så er der et hav af rekvisitter, der får beskueren til at tro på det, de ser, og forstå den sammenhæng, der ønskes. Der findes sågar også rekvisitter i din lokale bank, på din favoritcafé, din juicebar – ja, selv i dit eget hjem er der rekvisitter.

De fleste lægger du måske ikke engang mærke til. Og det er en god ting, for hvis rekvisitten indgår naturligt, så den ikke stikker i øjnene eller virker overtænkt, så betyder det, jeg har jeg gjort mit job rigtig godt. 

En rekvisit kan enten være en fundet rekvisit – kopper, bøger, stole, briller, planter, telefoner og meget meget mere – eller en skabt rekvisit, som for eksempel en dekoration på en juicebar. Her kan en rekvisit være et kæmpestort æble, der bryder ud af væggen for at formidle et koncept kreativt til kunderne.

At arbejde med rekvisitter, handler om at tage fat om detaljen og eksekvere et design der er realistisk og nærværende. Det gælder om at have øje for detaljen, selv hvis det er en meget lille rekvisit. De har betydning for modtagerens oplevelse af helheden og derfor gælder det om at være i stand til at designe nogle som går i stærkt samspil med øvrige rekvisitter og visuelle opsætninger, i den sammenhæng rekvisitterne anvendes.

Når man som jeg er i den lidt mere specielle afdeling af rekvisitter, kan man blive stillet foran en opgave, som kan virke helt umulig at løse! Gennem tæt dialog med kunden løser vi de problematikker, der måtte opstå undervejs således at rekvisitten bliver løst på bedst mulige måde. Så hvis der skal laves noget, der er lidt ud over det sædvanlige, så er det her, jeg kommer ind i billedet og mine mange års erfaring som regissør kommer i spil! Jeg former, producerer og monterer de lidt mere unikke rekvisitter!

Jeg kan for eksempel omdanne en ny gipsplade til et gammelt mahogniloft med smedejernsbeslag, få en plastiktagrende til at ligne og føles som porøse, rustne jernrør, bygge en sirlig macaroon-trolley fra 1890’ernes romantiske Paris, bygge en tidsmaskine med lysende knapper, lave en skål, der kan opløses i vand eller få en appelsin til at ooze grøn juice. En ting er helt sikkert; når man skal producere rekvisitter, er der aldrig to opgaver, der er ens, hvilket også er det der gør det interessant at arbejde med.

Alligevel trækker jeg på min alsidige erfaring, min knowhow og alle mine gode ideer, hver gang jeg får en ny opgave. For hver gang jeg har tilgået et projekt udvides min horisont for hvordan man kan arbejde mere kreativt og mere effektivt. Mit mål er altid at præstere til tilfredshed for kunde og mig selv. Det betyder, at jeg aldrig tilgår et projekt halvhjertet og jeg vil altid yde mit bedste. Det har mit tidligere arbejde båret præg af, hvor jeg målrettet men med en perfektionisme arbejder effektivt mod et design der til sidst føles rigtigt.

Hvis du endnu ikke er helt overbevist om mine kvalifikationer, kan du se nogle af de mange rekvisitter, jeg har skabt gennem tiden, i mit galleri.

Du kan også læse Politikens artikel om et af mine projekter i 2017 hvor jeg i samarbejde med Københavns Kommune har lavet mere end 40 overdimensionerede cigaretskodder, der skulle kunne ses på skraldespandene rundt omkring København, som et led i en kampagne for at komme cigaretskodder i gaderne til livs.

En anden rekvisit der bragte stor interesse og opmærksomhed var ‘Macaroon-trolley’. Den lavede jeg til Elle Style Awards 2016. Du kan læse artiklen om projektet her: www.elle.dk. Hvis du er interesseret i at høre mere om mit tidligere arbejde, få et tilbud, eller andet, skal du være mere end velkommen til at kontakte mig. Find kontaktoplysninger ved at klikke her.

Rekvisitter, Denise Conradi

Rekvisitter af Denise Conradi

Masker, Conradi design

Rekvisitter og costume design, Denise Conradi

Rekvisitter af Denise Conradi

Masker, Conradi design

Moncler rekvisitter