Warning: Creating default object from empty value in /customers/7/e/0/conradidesign.dk/httpd.www/wp-content/themes/oshin/ReduxFramework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 Conradi Design - Scenografi - Professionel scenografisk opsætning

Scenografi

Scenografi handler om at sammensætte visuelle komponenter i et samspil, der har til formål at aktivere bestemte følelser eller stemninger hos modtageren. Scenografi består af den dekoration, skabelse af kulisser og de kostumer, der indgår når du udformer en visuel opsætning til en film, en teaterforestilling eller lignende.

At være scenograf handler om at være i stand til at sammensætte æstetiske virkemidler og forstå formålet og anvendelsen af disse, for så at skabe designs der passer til bestemte situationer, der skal illustreres. Derfor kræves et godt overblik og forståelse for processen. Som scenograf, nærer jeg stor interesse for den kreative proces, da min erfaring er, at det er her de særligt smukke, betagende, underholdende og stærke følelsesladede udtryk opstår. Derfor er en grundig idegenerering og konceptudvikling afgørende for kvaliteten.

Kunsten at skabe en god scenografi ligger i, at formå ud at udforme en tredimensionel præsentation, der fremstår levende, harmonisk og udtryksfuld. En scenografisk opsætning, bør fordre sin helt egen særlige atmosfære. Når jeg tilgår et projekt, vil min vigtigste opgave være i tæt samarbejde med instruktøren. Scenografi handler om at skabe en helhedsfortolkning, baseret på samarbejdet mellem instruktøren og jeg.

Scenografi kan indeholde mange elementer, der er med til at underbygge din fortælling. Heri kan der ligge arbejde med dekoration gennem fysiske elementer på scenen, men scenografi skabes i dag også gennem teaterteknikere der står for lyssætning og lyd. 

Ofte handler det for en scenograf om at være i stand til at samle elementer i scenografi, der fuldender et bestemt udtryk. For at være i stand til at samle de rette elementer, er det vigtigt at have viden i hvordan de forskellige elementer påvirker hinanden. Det vil være min opgave at udarbejde idéer til de fysiske elementer, men med forståelsen for helheden, der skabes i samspil med instruktør og teknikere. Min opgave vil typisk være at designe kulisser, rekvisitter og kostumer. 

Jeg har stor erfaring indenfor dekoration i flere brancher, hvor jeg har opnået bred forståelse for elementernes betydning for det fulde udtryk. Min erfaring har gjort mig kompetent i at designe rekvisitter, kulisser og kostumer. For mig vil det altid være noget særligt at tilgå et nyt projekt. Jeg bliver motiveret af ansvaret og den kreative proces der ligger i enhver opgave.

Rekvisitter vil typisk indgå som mindre ting i scenografi. Rekvisitter er de elementer i scenografi, der ikke hører til kostumer, men er flytbare og har betydning for fortællingen. I arbejdet med rekvisitter er jeg vant til at arbejde med forskellige materialer og er ikke bange for at tage fat. Jeg har gennem arbejde med rekvisitter, der har haft til formål at trække særlig meget opmærksomhed hos tilhørende. Her krævede det stor opmærksomhed på designet og opmærksomhedsskabende elementer omkring det. Hver en opgave kræver overvejelser til rekvisittens størrelse, funktion og betydning for helheden. Du kan se mere af mit arbejde med rekvisitter ved at klikke her.

Når jeg designer kostumer, vil jeg altid lade mig fordybe og inspirere af karakteren, som kostumet skal designes til. Kostumer er interessante, da de i sig selv også fortæller historier. Du kan læse mere om mit arbejde med kostumer ved at klikke her.

I et scenografi vil kulisserne være rammen for alle de mange udtryk du ønsker at samle til en fælles fortælling. Kulisserne skal være i stand til at rumme og forene mange elementer. Se nogle af mine tidligere værker ved at klikke her.

Min store passion ligger i at skabe noget der skaber et særligt indtryk. Dette gøres kun ved at udvikle noget unikt. Anvender du mulighederne der ligger i samspillet mellem de rette elementer, vil du kunne vække helt specielle følelser og med de rette forstærkende redskaber, vil du være i stand til at fremhæve disse følelser hos modtageren.

Jeg er i stand til at arbejde med farver og former, i målet om at skabe forskellige sanseudtryk. I mit arbejde med scenografi, har det været vigtigt for mig at udvikle mine male og tegnefærdigheder, så en struktureret formidling af design kan bringes videre til de involverede parter.

Det der er helt fantastisk ved at arbejde med scenografi er, at du kan skabe et fantasiunivers, der virker så realistisk og levende, at tilhørende lader sig trække med ind i en stærk oplevelse, der frembringer følelser, der virker stærke, realistiske og gør stort indtryk.

Når du skaber en teaterforestilling eller en film, så vil du typisk gerne skabe noget der bliver husket og det er netop disse fremvisninger, hvor følelserne er i fokus og stemningerne er inddragende, som vi husker bedst. Det er min opgave, at tilbyde dig den bedste forudsætning for netop dette, gennem min viden og mine evner indenfor scenografi. Hvis du vil høre mere om mit tidligere arbejde, eller ønsker et uforpligtende tilbud, er du velkommen til at kontakte mig. Du finder mine kontaktoplysninger ved at klikke her.

Scenografi af Denise Conradi

 

Masker, Conradi design